Abaya

Een lang, soepel gewaad gedragen door moslimvrouwen. Het bedekt het lichaam van top tot teen zonder de taille te benadrukken. Abaya's zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, van eenvoudige, effen stoffen tot weelderige jurken versierd met pailletten en borduursels.

Moderne Abaya's: Een abaya aangepast aan moderne trends en vaak verkrijgbaar in nieuwe snitten en materialen. Ze hebben vaak moderne stijlen en ontwerpen en zijn bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik.

Abaya met hijab: Een abaya gedragen met een hijab om het gezicht en het hoofd te bedekken. Dit type abaya is vooral populair onder moslimvrouwen die een hoger niveau van bescherming en privacy willen.

Abaya met zakken: Een abaya met praktische zakken om spullen zoals sleutels, mobiele telefoon of portemonnee in op te bergen. Dit type abaya maakt het voor vrouwen gemakkelijker om hun belangrijke spullen te dragen zonder een handtas te dragen.

Rits Abaya: Een abaya die voorzien is van een ritssluiting waardoor je de abaya gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Dit type abaya is bijzonder praktisch voor dagelijks gebruik en kan ook in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn.