Wat is een jilbab en waarin verschilt deze van een abaya?

In de wereld van de islamitische mode zijn abaya's en jilbabs twee van de meest bekende kledingstukken. Hoewel ze in sommige opzichten op elkaar lijken, zijn er enkele verschillen die ze uniek maken. In dit artikel van Mabaya.de willen we nader bekijken wat een jilbab is, hoe deze verschilt van een abaya en hoe je hem stijlvol kunt dragen in het dagelijks leven.

 1. Wat is een jilbab? De jilbab is een lang, loszittend kledingstuk dat door moslimvrouwen wordt gedragen om hun lichaam te bedekken, in overeenstemming met de islamitische kledingvoorschriften. Het strekt zich meestal uit van top tot teen en wordt vaak over normale dagelijkse kleding gedragen. De jilbab kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals katoen, polyester of viscose, en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

 2. Wat is een Abaya? De abaya is een ander traditioneel islamitisch kledingstuk dat voornamelijk door vrouwen in de Arabische wereld wordt gedragen. Net als de jilbab is de abaya een lang, los gewaad dat het lichaam bedekt en losjes over alledaagse kleding wordt gedragen. Het is echter meestal zwart en wordt vaak gecombineerd met een aparte hoofddoek of hijab.

 3. Verschillen tussen Jilbab en Abaya: Hoewel zowel de Jilbab als de Abaya zijn ontworpen om het lichaam van de drager te bedekken volgens de islamitische kledingvoorschriften, zijn er enkele verschillen tussen de twee kledingstukken:

 • Herkomst: De jilbab vindt zijn oorsprong in de islamitische wereld als geheel, terwijl de abaya voornamelijk uit de Arabische cultuur komt.
 • Stijl: De jilbab is meestal minder versierd dan de abaya en heeft vaak een eenvoudigere, minimalistische stijl. De abaya daarentegen kan worden versierd met borduurwerk, versieringen en andere details.
 • Kleur: Hoewel de abaya traditioneel zwart is, is de jilbab verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
 • Hoofdbedekking: De jilbab bedekt vaak ook het hoofd, terwijl bij de abaya meestal een aparte hoofddoek of hijab wordt gedragen.
 1. Hoe draag je een jilbab stijlvol in het dagelijks leven? Een jilbab kan op verschillende manieren gedragen en gestyled worden om een ​​modieuze en ingetogen look te creëren. Hier zijn enkele tips over hoe je een jilbab in stijl kunt dragen in het dagelijks leven:
  • Kies de juiste stijl: Jilbabs zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en snitten. Kies een stijl die uw lichaamsvorm flatteert en past bij uw persoonlijke smaak.
  • Combineer kleuren en patronen: Omdat jilbabs in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, kun je de look wat spannender maken door verschillende kleuren en patronen te combineren. Zorg ervoor dat de kleuren en patronen harmoniëren en niet te overweldigend overkomen.
  • Accessoires: Maak je jilbab compleet met bijpassende accessoires zoals sieraden, tassen of schoenen om de finishing touch aan je outfit te geven. Zorg ervoor dat de accessoires de bescheiden stijl van de jilbab niet overweldigen of in strijd zijn.
  • Hijab-styling: Als je jilbab het hoofd niet bedekt, combineer hem dan met een hijab in een bijpassende kleur of patroon. Experimenteer met verschillende hijabtechnieken om de look compleet te maken en een individueel tintje aan je outfit te geven.
  • Layering: Draag je jilbab over alledaagse kleding of combineer hem met andere items zoals een lang shirt of tuniek om een ​​veelzijdige en modieuze look te creëren.
  1. Jilbab opties bij Mabaya.de Bij Mabaya.de bieden we een ruime keuze aan jilbabs in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Ons doel is om u de mogelijkheid te geven uw persoonlijke stijl en voorkeuren te uiten, terwijl u zich aan de islamitische kledingvoorschriften houdt. Enkele van onze meest populaire jilbab-opties zijn:
  • Jilbabs in effen kleuren: Deze eenvoudige en klassieke jilbabs zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende accessoires en hijaabs om verschillende looks te creëren.
  • Jilbabs met patroon: Voor degenen die een vleugje patroon en kleur aan hun look willen toevoegen, bieden wij jilbabs met verschillende patronen, zoals bloemen, geometrische vormen of abstracte ontwerpen.

  Concluderend kunnen we stellen dat zowel de jilbab als de abaya op islamitische wijze belangrijke kledingstukken zijn die het lichaam bedekken en de bescheidenheid van de drager behouden. Bij Mabaya.de zijn we er trots op u een ruime keuze aan jilbabs en abaya's aan te bieden die bij uw persoonlijke stijl passen en u helpen uw cultuur en religie op een stijlvolle en zelfverzekerde manier te vertegenwoordigen.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post