Hijaab

Wat is een hijab?

De term hijab beschrijft een hoofddoek die wordt gedragen door vrouwen met een islamitisch geloof. De term hijab of hijab is een Arabische term en betekent sluier, hoofddoek of bedekking.
De hijab is dus een sluier die het haar en de nek van de vrouw bedekt.

Hoe ziet een hijab eruit?

Er zijn verschillende soorten hijaabs die sterk kunnen variëren van lengte tot kleur.

Wat zegt de Islam over de hijab?

We citeren soera 24: an-Nur (Het Licht) , vers 31:
En zeg tegen de gelovige vrouwen dat ze hun blik moeten neerslaan en hun bescheidenheid moeten bewaken, en hun sieraden niet openlijk moeten laten zien, behalve wat zichtbaar is. En zij zullen hun hoofddoek aan de borst van hun kleding bevestigen en hun versieringen niet openlijk tonen, behalve aan hun echtgenoten, hun vaders, de vaders van hun echtgenoten, hun zonen, de zonen van hun echtgenoten, hun broers, de zonen van hun broers. en de zonen van hun zussen, hun vrouwen, degenen die hun rechterhand hebben, de mannelijke volgers die geen (seksuele) drift meer hebben, de kinderen die zich (nog) niet bewust zijn geworden van de naaktheid van vrouwen. En zij zullen hun voeten niet tegen elkaar slaan, opdat niet bekend wordt wat van hun versieringen verborgen is. Wend u tot Allah, jullie allen die geloven, met berouw, zodat jullie voorspoedig mogen zijn!

Wat symboliseert de hijab?

De hijab is een teken van eer en waardigheid voor vrouwen. Het symboliseert eerbied voor God en het streven naar morele zuiverheid en wordt tegelijkertijd door veel moslimvrouwen gezien als een symbool van onafhankelijkheid en kracht. Hij wordt verondersteld haar te beschermen tegen de blik van andere mannen.

Wat zijn de voordelen van een hijab?

De hijab heeft veel voordelen. Het is een teken van waardigheid voor vrouwen, het bedekt het haar en de schouders en is een bescherming tegen aanvallen. Het is ook een symbool van eenheid onder moslims.

Voordelen ten opzichte van zusters met hoofddoek:

Sommigen zien hem als een symbool van de onderdrukking van vrouwen, anderen denken dat hij vrouwen integreert in de samenleving.
Maar veel moslims dragen het graag en zien het als een stukje identiteit en kracht in de strijd tegen deze dunja ( wereld).

Andere varianten van verhulling:

Andere varianten van sluiers zijn de niqab en de boerka

Zijn er andere religies waarin hoofddoeken worden gebruikt?

De hoofddoek wordt niet alleen in de islam gezien als een belangrijk onderdeel van de bescherming van zichzelf, maar ook in het jodendom en het christendom. In het orthodoxe jodendom wordt het als een gewoonte onder getrouwde vrouwen beschouwd.
In het christendom wordt het beschouwd als een gewoonte van de orthodoxe kerk tijdens gebed en aanbidding.


Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post